GrabbelPas

Naar aanleiding van de grabbelpas afgelopen paasvakantie kregen we van de ‘Dienst samenleving – kind. Jeugd en gezin’ Oud Turnhout de vraag om een workshop te geven voor een groep kinderen.

Uiteraard stonden wij hiervoor open, en boksten we snel wat in elkaar om te trachten de kinderen een boeiende voormiddag te bezorgen. Wie weet kunnen we hiermee enkele kids en ouders overtuigen om aan te sluiten bij onze jeugdwerking. Vooral de tweede groep valt netjes binnen deze leeftijd.

Workshop

De kinderen werden ingedeeld in twee groepjes van 6-9 en 10-12 jaar, een uitgelaten groep kids die we met drie leden van onze vereniging nl. Diane, Agnes en Eddy wat tips en tricks gingen tonen.

We hadden twee setjes klaar gezet, papieren vormen die we via een plexi melkglas met gekleurde lampen uitlichten. De tweede opstelling waren speelgoed auto’s, diertjes enz. die we achter enkele glazen gevuld met water plaatsten. Op die manier krijg je een vertekend beeld door de vervorming van het water.

Kids having fun

Dat dit een boeiende en geslaagde voormiddag werd, kunnen we voorzeker beamen. Meerdere kinderen waren bijzonder creatief. Wanneer op het einde ze zelfs uit eigen beweging elkaar gingen fotograferen, en daarbij enkele gym moves probeerde vast te leggen, werden ze geconfronteerd met snelheid binnen de fotografie. Niettegenstaande door gebrek aan het benodigde licht, hebben ze ook dit er goed van af gebracht.

Enkele overige, gingen op hun eigen creatief aan het werk door details te gaan fotograferen, of gingen aan de slag met het vastleggen van de speelgoedauto’s. Het dient gezegd, hier zijn bijzonder mooie beelden uit ontstaan.

Creativiteit binnen een jeugdwerking

Moet je nog worden overtuigd? Neem zeker een kijkje in het album, hoe zij het ervan hebben afgebracht. Wij, en onze jeugdwerking zouden het bijzonder leuk vinden als we uit deze groep enkele nieuwe jeugdfotografen mochten kunnen verwelkomen,. Bekijk de foto’s, en als uw dochter of zoon interesse heeft om aan de slag te gaan met de creativiteit die fotograferen biedt, aarzel dan niet om contact te nemen. Zij kunnen vooreerst enkele keren zonder verdere verplichting komen kennis maken.

© 2023 All Rights Reserved DFT vzw.

Bekijk hier de albums van de verschillende camera's

Met dank aan de dienst samenleving - kind, jeugd en gezin van Oud Turnhout