DFT

Recent uitgevoerde opdrachten

Je neemt geen foto, je maakt hem

Sophie Heymans

Digitale Fotografiegroep Turnhout vzw

Thema Regen

Als we het afgelopen half jaar wel echt genoeg van iets hebben gehad is het wel regen. Laat dit dan net het thema van de maand zijn.

Iets fotograferen waar er meer dan genoeg van is lijkt vanzelfsprekend, maar de realiteit leert dat dit niet zo is. Om een realistisch beeld te maken van dit weerfenomeen komt er toch iets meer bij kijken dan enkel de ontspanknop en het juiste moment kiezen.

Sluitertijd en diafragma zijn dan wel steeds belangrijk, ook bij dit thema kan dit het verschil maken.

Op de eerste plaats Michel Van Gompel, de tweede plaats is voor Mick Aerts en op de derde plaats Sophie Heymans.

Proficiat aan de winnaars, en aan alle deelnemers van dit thema.

Thema Auto('s)

Auto’s vastleggen op foto is steeds een leuke bezigheid. Of het nu een nieuwe, oldtimers of flamboyante bolides zijn, het maakt niet uit, schoonheid ten top.

Terwijl er inderdaad weerzinwekkende modellen bij zijn, is het frappant dat de meest lelijke als eerste de (figuurlijke) eindmeet bereikt. Misschien zit inderdaad de ware schoonheid van binnen, alhoewel dat ik daar in dit geval bijzonder sterk mijn twijfels over heb.

Niettegenstaande op één Eddy Erpels, op de tweede plaats Michel Van Gompel en op drie Agnes Looijmans. Bijzondere dank aan alle deelnemers voor hun bijdrage.

 

Thema Handen

De menselijke hand is het voornaamste orgaan om fysiek een omgeving te manipuleren, van zeer simpele, tot zeer complexe motorische vaardigheden.

Daarmee aan de slag gaan binnen het thema “Handen” is weerom een uitdaging. Van werkhanden, naar kunst, of gesmaakt door liefde of genegenheid. Of gewoonweg getekend door de tand des tijds, wie zal het zeggen?

Desalniettemin waren er een resem aan inzendingen, om het daarbij niet gemakkelijk te maken hieruit een gegadigde te kiezen als winnaar. Als eerste verkozen, Ingrid Van Ballaer, de tweede beste, Diane Tuitelaars en als derde May Bax. Een dikke proficiat aan de winnaars, en aan alle deelnemers voor hun inzet.

Thema Kerk

Het thema kerk, en dan in het bijzonder de binnenkant of het interieur was de keuze van deze maand. Voor sommige misschien een moeilijke keuze, voor andere dan weer niet. Tenslotte hoeft een bezoek aan een kerk niet enkel in het kader te staan van geloofsovertuiging. Het architecturale aspect is in dit geval het meest voor de hand liggende, toch?
In ieder geval passeerde er evenwel tal van differentiële beelden gaande van totaal gezichten, als zijnde detail opnamen.
Op de eerste plaats een foto van Walter Verheijen, op de tweede plaats Lief Aernouts en de derde plaats Eddy Erpels. Proficiat, alsook aan alle deelnemers van dit thema.
 
 
 

The important thing is not the camera but the eye.

DFT

DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw

Wens je meer info aangaande onze vereniging?

© 2024 DFT vzw. All Rights Reserved

Please enter your username or email address.
You will receive a link to create a new password via email.