DFT

Je neemt geen foto, je maakt hem

Bert Bussens

Digitale Fotografiegroep Turnhout vzw

Thema Straatkunst

Het thema “straatkunst” is ditmaal een bijzonder relatief begrip. Algemeen denken we vooral aan graffiti wanneer het over straatkunst gaat. Niets is minder waar, want sommige straten zijn bezaaid met kunst, toch? Namelijk ook beeldhouwwerken of een of ander straatornament kan tot straatkunst worden bestempeld. Uiteindelijk wanneer de fotograaf eender wat vastlegt in het straatbeeld, kan dit worden aanzien als kunst. Als een fotograaf al niet meer behoord tot de afdeling kunst, dan had ik graag vernomen onder welke noemer wij dan wel vallen. Desalniettemin zijn de graffiti kunsten verkozen tot de drie mooiste beelden van dit thema. Op de eerste plaats Ronny Willemsen, op de tweede plaats Bert Bussens en op de derde plaats Ingrid Van Ballaer. Een dikke proficiat aan de winnaars en aan alle deelnemers van dit thema.

Thema Paddenstoelen

Misschien was het dit jaar met de bizarre weers-omstandigheden niet het beste moment om een zoektocht te ondernemen naar paddenstoelen. Maar toevallig is het wel het thema van de maand. Dus geen weg terug, en op zoek naar de geschikte locatie ergens ten velde, of in het bos. En het is daadwerkelijk gelukt want er zitten weerom mooie beelden bij de inzendingen. Op de eerste plaats Agnes Looijmans, op de tweede plaats Lief Aernouts en op de derde plaats May Bax. Een dikke proficiat aan de winnaars, en aan alle deelnemers van dit thema.

Thema Plafond

Een thema genaamd “PLAFOND”, lijkt misschien raar of bizar. Niets is minder waar als we de inzendingen bekijken. We worden overal wel eens geconfronteerd met intrigerende of anderzijds sprekende plafonds, overkappingen, koepels of gewoon het eigen plafond boven ons hoofd. Voor elk wat wils dus. Op de eerste plaats Rudi Van Dooren, op de tweede plaats Jef Sauvillers en op de derde plaats Ann Schuermans. Proficiat aan de winnaars, alsook aan alle deelnemers.

Thema Bos

Het thema van de maand oktober “BOS” werd afgesloten. Uiteraard duiken we hiermee de natuur in, op zoek naar mooie en of pakkende beelden genomen in, of rond het bos. Niettegenstaande waren er andere creatievelingen die de mosterd elders gingen halen, en op die manier totaal andere foto’s konden tonen. Terwijl we sinds het geven van punten aan vijf foto’s, een pak minder ex aequo ’s hadden, was dit ditmaal niet te merken. Twee eerste plaatsen en maar liefst vijf foto’s op de zevende plaats. Bert Bussens en Eddy Erpels op één, Walter Verheijen op twee en Lutgarde Verheyen op de derde plaats. Een welgemeende proficiat aan alle deelnemers van dit thema.

The important thing is not the camera but the eye.

DFT

DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw

Wens je meer info aangaande onze vereniging?

© 2024 DFT vzw. All Rights Reserved

Please enter your username or email address.
You will receive a link to create a new password via email.