DFT

Recent uitgevoerde opdrachten

Je neemt geen foto, je maakt hem

Bert Bussens

Digitale Fotografiegroep Turnhout vzw

Thema Handen

De menselijke hand is het voornaamste orgaan om fysiek een omgeving te manipuleren, van zeer simpele, tot zeer complexe motorische vaardigheden.

Daarmee aan de slag gaan binnen het thema “Handen” is weerom een uitdaging. Van werkhanden, naar kunst, of gesmaakt door liefde of genegenheid. Of gewoonweg getekend door de tand des tijds, wie zal het zeggen?

Desalniettemin waren er een resem aan inzendingen, om het daarbij niet gemakkelijk te maken hieruit een gegadigde te kiezen als winnaar. Als eerste verkozen, Ingrid Van Ballaer, de tweede beste, Diane Tuitelaars en als derde May Bax. Een dikke proficiat aan de winnaars, en aan alle deelnemers voor hun inzet.

Thema Kerk

Het thema kerk, en dan in het bijzonder de binnenkant of het interieur was de keuze van deze maand. Voor sommige misschien een moeilijke keuze, voor andere dan weer niet. Tenslotte hoeft een bezoek aan een kerk niet enkel in het kader te staan van geloofsovertuiging. Het architecturale aspect is in dit geval het meest voor de hand liggende, toch?
In ieder geval passeerde er evenwel tal van differentiële beelden gaande van totaal gezichten, als zijnde detail opnamen.
Op de eerste plaats een foto van Walter Verheijen, op de tweede plaats Lief Aernouts en de derde plaats Eddy Erpels. Proficiat, alsook aan alle deelnemers van dit thema.
 
 
 

Thema Straatkunst

Het thema “straatkunst” is ditmaal een bijzonder relatief begrip. Algemeen denken we vooral aan graffiti wanneer het over straatkunst gaat. Niets is minder waar, want sommige straten zijn bezaaid met kunst, toch? Namelijk ook beeldhouwwerken of een of ander straatornament kan tot straatkunst worden bestempeld. Uiteindelijk wanneer de fotograaf eender wat vastlegt in het straatbeeld, kan dit worden aanzien als kunst. Als een fotograaf al niet meer behoord tot de afdeling kunst, dan had ik graag vernomen onder welke noemer wij dan wel vallen. Desalniettemin zijn de graffiti kunsten verkozen tot de drie mooiste beelden van dit thema. Op de eerste plaats Ronny Willemsen, op de tweede plaats Bert Bussens en op de derde plaats Ingrid Van Ballaer. Een dikke proficiat aan de winnaars en aan alle deelnemers van dit thema.

Thema Paddenstoelen

Misschien was het dit jaar met de bizarre weers-omstandigheden niet het beste moment om een zoektocht te ondernemen naar paddenstoelen. Maar toevallig is het wel het thema van de maand. Dus geen weg terug, en op zoek naar de geschikte locatie ergens ten velde, of in het bos. En het is daadwerkelijk gelukt want er zitten weerom mooie beelden bij de inzendingen. Op de eerste plaats Agnes Looijmans, op de tweede plaats Lief Aernouts en op de derde plaats May Bax. Een dikke proficiat aan de winnaars, en aan alle deelnemers van dit thema.

 

 

The important thing is not the camera but the eye.

DFT

DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw

Wens je meer info aangaande onze vereniging?

© 2024 DFT vzw. All Rights Reserved