DFT

Je neemt geen foto, je maakt hem

John Janssens
Brocantemarkt 2023 (foto - Erik Verschueren) (klik op de foto voor het volledige album)

Digitale Fotografiegroep Turnhout vzw

Thema Sport

Thema van de afgelopen maand, sport wil natuurlijk niet meteen betekenen dat fotografen eveneens sportievelingen zijn uiteraard. Desalniettemin zijn er weerom mooie en markante beelden ingezonden. Op de eerste plaats Michel Van Gompel, tweede plaats Mon Joosten en op de derde plaats Rudi Van Dooren. Proficiat aan de ereplaatsen, en aan allen voor hun deelname aan dit thema. 

Thema Hout

Het thema van de afgelopen maand “HOUT” is afgesloten, besproken en voorzien van punten. Uiteraard wanneer we het hebben over hout, is een boom nooit ver weg. Daarom tal van inzendingen gerelateerd aan bomen uiteraard. Op vraag van verschillende leden, hebben we  in plaats van het geven van punten aan drie foto’s, dit aangepast naar vijf. Dit om statistisch te bekijken op welke manier dit de uitslag kan beïnvloeden. Het resultaat is vooral een groter verschil in punten tussen de eerste vijf foto’s, ex aequo’ s blijven er desalniettemin zijn. Het moeilijke aan het geven van punten, heeft meer te maken aan de meerdere mooie beelden die worden ingezonden. Proficiat aan de winnaars, en aan alle deelnemers voor de knappe en intrigerende beelden.

Thema Huisdieren

Ook het thema Huisdieren is intussen de revue gepasseerd. Voornamelijk poezen en honden moesten er aan geloven, en enkele totaal andere geliefkoosde beestjes. Uit goede bron hebben we vernomen dat er tijdens de opnames in ieder geval geen enkele zijn gesneuveld 😉
Terwijl we meestal moeten gokken wie de fotograaf is, was dit nu in sommige gevallen wel duidelijk. Alhoewel, wanneer ditmaal de winnaar de viervoeter van zijn collega voor de lens plaatst zorgt dit voor een Babelse spraak verwarring. Weerom mooie inzendingen gaande van actie foto’s, beelden met een bijzonder hoge aaibaarheidsfactor en zelfs foto’s met een verhaal.
Op de eerste plaats, Michel Van Gompel, tweede plaats voor Agnes Looijmans en een gedeelde derde plaats voor Bert Bussens en Eddy Erpels. Proficiat aan alle deelnemers voor hun knappe inzendingen.

Thema High Key

Misschien moeten we het niet te ver gaan zoeken binnen onze thema keuze. Desalniettemin was het dit keer high-key welke de revue moest passeren. Bijzonder mooie beelden werden er toegestuurd, enkele mooi bewerkte beelden, andere dan weer rechttoe rechtaan beelden. Niettegenstaande werd het stemmen er niet makkelijker op. Twee foto’s op een gedeelde derde plaats, Michel Van Gompel en Joris Hermans. Op de tweede plaats Rudi Van Dooren, en op de eerste plaats Eddy Erpels. Proficiat aan allen, en iedereen bedankt voor jullie deelname.

The important thing is not the camera but the eye.

DFT

DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw DFT vzw

Wens je meer info aangaande onze vereniging?

© 2023 DFT vzw. All Rights Reserved